Upeimmat juhlamekkotrendit vuodelle 2019

Muoti on jatkuvassa muutoksessa eikä uusien trendien ilmestyminen koskaan lopu. Elämme aikaa, jolloin kaupat tuovat uusia vaatteita shoppailtavaksi viikoittain. Trendien jatkuva uudistuminen heijastuu paljon myös juhlapukeutumiseen. Kuumimmat trendit näkyvät juhlamekkojen väreissä ja leikkauksissa, kenkien muodoissa ja asusteissa. 2000-luvuin alun muoti on taas ihmisten huulilla, maksimaalinen minimalismi on myös lyönyt itsensä läpi ja 70-luvun tyylit ovat uudestaan kova sana. Trendien viidakossa voi olla vaikea shoppailla ja tästä syystä olemme koonneet tähän artikkeliin kuumimmat juhlamekkotrendit vuodelle 2019. Valitse omasi toinen toistaan upeammista trendeistä.

Modernit hippimekot. 70-luvun tyyli on hiljalleen tehnyt paluuta myös juhlapukeutumiseen. Keväänä liehuvat materiaalit, maanläheiset sävyt, mokkamateriaali, hapsut ja isot brodeeraukset ovat vain muutamia 70-luvun trendeistä, jotka täällä hetkellä ovat todella trendikkäitä. Kevyistä materiaaleista tehdyt iltapuvut näyttävät vievät ajatukset takaisin Woodstokiin ja soveltuvat hyvin kuumien päivien juhlapukeutumiseen. Pitkät hihat ovat myös muodissa eikä pitkiä hihnoja kannattaa välttää juhlapukeutumisessa, sillä ne ovat tyylikkäät. Hippityyliä saa asuun helposti esimerkiksi valitsemalla juhlameikin väriksi maanläheisen värin kuten suklaanruskean, kuparinpunaisen tai poltetun oranssin. Myös suurilla vöillä ja isoilla lierihatuilla voi luoda 70-luvun tyyliä omaan asuun.

Käsityönä tehdyt mekot. Ompelijalla teetetty tai muuten käsityönä tehdyt mekot ja asusteet ovat täällä hetkellä todella suosittuja. Yksilöllisyydentavoittelusta on tullut aikaamme suurimpia trendejä ja siihen ollaan valmiita panostamaan paljon myös rahallisesti. Moni ostaa kaupasta valmiin mekon ja vie sen sitten ompelijalla muokattavaksi. Käsityönä tehdyt koristeet, kirjailut ja brodeeraukset ovat myös huipputrendikkäitä tämän hetken juhlamekoissa. Myös ekologisesti värjättyjen ja kierrätysmateriaaleista ommeltujen mekkojen suosio on kasvussa.

Maksimaalinen minimalismi. Minimalistinen tyyli on muuttunut paljon sitten 90-luvun. Tällä hetkellä skandinaavinen minimalismi on trendikästä, samoin suuria linjoja ja glamoureja yksityiskohtia korostava maksimaalinen minimalismi. Graafiset leikkaukset tekevät juhlamekoista näyttäviä ja niiden avulla on helppo muuttaa kehon mittasuhteita. Erikoiset tanssikengät tuovat maksimaaliseen minimalismiin leikkisyyttä.

Mahdollisimman paljon paljastavat nakumekot. Hollywood tähtien suosimat nakumekot ovat muutaman viime vuoden ajan olleet huippusuosittuja ja nyt tämä seksikäs mekkotrendi on saapunut myös meidän juhlapukeutumiseen. Mitä enemmän mekko paljastaa, sen trendikkäämpi se on. Nakutyyli syntyy siten, että mekkoon ommellaan ihonvärinen harsokangas, johon kirjaillaan kaunis pitsiommel, jonka läpi iho saa näkyä. Joko koko mekko tehdään tällä ompeleella tai sitten ihon paljastava ommel on sijoitettu rintamukseen tai peppuun.

Olkapäät paljastava mekko. Jos nakumekko tuntuu liian paljastavat, voi päälle valita trendikkään olkapäät paljastavan mekon. Venepääntie on klassikko, joka näyttää uudestaan raikkaalta ja lisää naisellisuutta juhlapukeutumiseen. Trendikästä on myös näyttää mahdollisimman paljon paljasta selkää. Syvään uurrettu selkämys on elegantimpi valinta kuin rintamuksesta avoin mekko. Olkaimettomat mekot ovat edelleen suosittuja vaikka yhä enemmän huomiota kiinnitetään myös olkaimiin ja niiden koristeisiin. Puvussa saa siis olla sekä paljastavuutta että peittävyyttä sopivissa määrin.

Leikkisät ja graafiset leikkaukset. Peplum-helmat, kellomaiset hihat, väljät leikkaukset ja sääret paljastavat helmat ovat täällä hetkellä muodissa. Graafiset leikkaukset toimivat juhlapukeutumisessa hyvin, sillä niillä saa asuun näyttävyyttä ilman turhia asusteita tai koristeluja. Graafinen tyyli sopii kaikille, mutta oman kehon mittasuhteet kannattaa tuntea hyvin, jotta ei vahingossa korosta vaatteella kehon epäimartelevia kohtia.

Glitteri ja korukiviompeleet. Trenditietoinen pukee päällensä juhlaan kokonaan glittereillä päällystetyn mekon, joka diskopallon tavoin on juhlien valokeila. Glitteriöverien lisäksi trendikkäitä ovat myös erilaiset korukiviompeleet ja timanttibrodeeraukset, jotka tekevät yksinkertaisen maallisesta mekosta todella juhlavan.